Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Coronahulp Bergen op Zoom

Voor mensen uit de gemeente Bergen op Zoom

CORONA STEUNPUNT

Komt u door de Coronacrisis in nood en heeft u snel hulp nodig? Bel 0164-29 94 91. Bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. 
Of reageer via het Corona-infopunt.nl https://www.corona-infopunt.nl/contact, er is ook een chat functie.

Door de coronacrisis ontstaan er veel nieuwe lokale en regionale initiatieven waar u, als inwoner van Bergen op Zoom, beroep op kan doen. Onderstaand vindt u een overzicht van deze initiatieven in Bergen op Zoom. Wij zullen dit overzicht steeds actualiseren, kijk op https://www.corona-infopunt.nl/lokale-en-regionale-initiatieven-bergen-op-zoom

Helpende handen Bergen op Zoom Facebook pagina
WAT: Facebook site waar vraag en aanbod laagdrempelig bij elkaar komt om mensen in de vitale functies praktische hulp aan te bieden.
WAAR: Facebook site voor Gemeente Bergen op Zoom 
HOE: Vrijwilligers en hulpvragers kunnen vraag en aanbod melden via de facebook pagina.

Samen in de regio kaartenactie
WAT: Kaarten sturen aan de bewoners van Tante Louise. Tante Louise is een zorginstelling met 18 vestigingen op de Brabantse Wal. Helaas hebben zij maatregelen moeten treffen om tijdelijk de deuren te sluiten voor mantelzorgers en bezoekers. Hierdoor kunnen de bewoners geen bezoek meer ontvangen, terwijl contacten juist voor hen zo belangrijk zijn. Helpt u mee door zoveel mogelijk kaartjes of tekeningen van kinderen te sturen?
WAAR: Tante Louise, Bergen op Zoom op initiatief van Samen in de Regio
HOE: Kaarten kunnen naar het centrale adres van Tante Louise worden gestuurd. Meer informatie vindt u op de website van Samen in de Regio.

Soepproject voor ouderen
WAT:  Op aanvraag kan er per opgegeven adres soep thuis worden bezorgd (indien gezorgd word voor een klein pannetje). De doelgroep is de oudere met weinig tot geen sociale contacten, die de deur niet uit kan of durft.
WAAR: Gemeente Bergen op Zoom 
HOE: Stuur een persoonlijk bericht via Facebook als u als oudere interesse heeft of als u iemand kent die daar behoefte aan heeft. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met WijZijn Bergen op Zoom via telefoonnummer 0164 299 491. Zij brengen u dan in contact met dit initiatief.

Rode Kruis
WAT: Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu hulp nodig. Help je mee?
Waar: Gemeente Bergen op Zoom/ landelijk
HOE: Vrijwilligers kunnen aanmelden via https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/

Moskee El Feth
WAT:  Moskee El Feth biedt de volgende ondersteuning aan: Boodschappen doen voor kwetsbare doelgroepen, het vervoeren van bewoners die moeilijk ter been zijn (rekening houdend met RIVM maatregelen), sociaal contact met bewoners die weinig tot geen netwerk hebben telefonisch of via face time en ondersteuning bieden aan kleine ondernemers en Zzp’ers.
WAAR: Gemeente Bergen op Zoom 
HOE: Bel op Whatsapp voor hulp naar 06-17469344

WANNEER BELLEN? 
Stel het lukt even niet meer met de dagelijkse beslommeringen. Bijvoorbeeld de boodschappen, menselijke aandacht, een uurtje oppassen op de kinderen of wat dan ook. Dan kunt u bellen naar het Coronasteunpunt.