Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nieuwsfeiten die betrekking hebben op vrijwillige inzet zowel landelijk als regionaal

 

7 september 2020

In de week van 12 tot en met 17 oktober staat Kijk Binnen Bij Bedrijven opnieuw gepland. Het is een kans om uw bedrijf/vereniging/organisatie in de picture te zetten. Ook als er geen (vrijwilligers)vacatures zijn heeft uw deelname een belangrijke waarde.

Met het open zetten van uw deuren geeft u studenten, werkzoekenden en vrijwilligers de kans zich te oriënteren. Dat is voor hen van groot belang bij het maken van de juiste studiekeuzes en het ontwikkelen van interesses.

Waardevol voor hun toekomst, voor uw toekomst en die van de regio!

Aanmelden is heel eenvoudig via de website en kan tot 11 september. U bepaalt wie er komt en wanneer. Alle informatie leest u op https://www.kijkbinnenbijbedrijven.nl/

 
4 augustus 2020


Misschien heb je het gisteren al in de krant gelezen: corona veroorzaakte een uitbraak van solidariteit, maar toch ondervond één derde van de hulpbehoevenden een tekort aan hulp. Dit bleek uit een coronahulponderzoek van NL voor Elkaar in samenwerking met Lucas Meijs, hoogleraar strategische filantropie en vrijwilligerswerk aan Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.

 


13 juli 2020

Op 30 juni is er is een vernieuwde versie van de handreiking Corona richtlijnen voor vrijwilligersorganisaties verschenen in verband met de versoepeling van de maatregelen.

https://www.movisie.nl/publicatie/coronarichtlijnen-handreiking-vrijwilligersorganisaties

 

9 juni 2020

Het Coronavirus vraagt een extra inspanning van ons allemaal. Als vrijwilligerscentrale in de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen willen we graag het laatste nieuws met jullie delen. 

Handreiking Coronarichtlijnen voor vrijwilligersorganisaties is klaar!  

Movisie en NOV hebben een handreiking gemaakt voor vrijwilligersorganisaties over het hanteren van de Corona-richtlijnen. Via deze link ga je direct naar de handreiking en de daarbij behorende toelichting. 
 
 
Extra vrijwilligers nodig? 
Bij het Vrijwilligers Informatie Punt in Bergen op Zoom krijgen we signalen dat een aantal organisaties het juist nu drukker heeft doordat er meer vraag is of omdat er veel zieken en of zieke vrijwilligers zijn.  
Heeft jouw organisatie ook juist nu extra vrijwilligers nodig? Laat het ons weten. 
Mail naar:?info@vipbergenopzoom.nl of info@vipsteenbergen.nl 

Corona-infopunt.nl 

Door de coronacrisis ontstaan er veel nieuwe lokale en regionale initiatieven waar alle inwoners van Bergen op Zoom of Steenbergen, een beroep op kunnen doen. Onderstaand tref je een overzicht van deze initiatieven in Bergen op Zoom en Steenbergen.  
Kijk op https://www.corona-infopunt.nl/lokale-en-regionale-initiatieven-bergen-op-zoom  
of https://www.corona-infopunt.nl/lokale-en-regionale-initiatieven-gemeente-steenbergen  

Blijf als organisatie of (burger)initiatief in contact met je vrijwilligers. Een telefoontje of een boodschap voor iemand is een kleine moeite, maar maakt een groot verschil! 

Zorgen over voortbestaan? 

Een aantal vrijwilligersorganisaties maakt zich zorgen over het voortbestaan. Kan een kinderboerderij, een speeltuin, een kleine sportclub het hoofd nog boven water houden??Komen je vrijwilligers nog terug of heb je door deze crisis te veel vrijwilligers voor je reguliere werk?  
De Rabobank wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden via het Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven. Ze kunnen middels de link informatie krijgen en vihet digitale aanvraagformulier een aanvraag indienen voor een beroep op het Fonds. 
https://www.rabobank.nl/lokale-bank/rabobank-cooperatief-fonds-voor-verenigingen-stichtingen-en-maatschappelijke-initiatieven/  

Bankiert de stichting of vereniging, club niet bij de Rabobank? Informeer bij je eigen bank of er mogelijkheden. 

 

Vlog je coronaklus  

Er zijn ontzettend veel filmpjes en foto's voorbij gekomen van inwoners die zich inzetten voor hun buurt of voor een specifieke doelgroep.?Maar er zijn ook veel verenigingen en stichtingen die actief zijn. 
We willen graag de coronaklussen van maatschappelijke organisaties?delen om jullie in het zonnetje te zetten en om anderen te inspireren. Stuur de link van je vlog of Facebookpagina naar?info@vipbergenopzoom.nl of  info@vipsteenbergen.nlzodat we jouw initiatief (nog meer) bekendheid kunnen geven.   

 

 

 

 
Tips & Tricks voor 1.5 meter Vrijwilligersmanagement 
Door de versoepelde corona maatregelen is er weer iets meer vrijheid en zijn vrijwillige activiteiten weer (beperkt) mogelijk. Is jouw vrijwilligersactiviteit en bijbehorende -vacature al Coronaproof? Hoe houd je vrijwilligers in deze tijd eigenlijk betrokken? En hoe zorg je dat jouw organisatie klaar is voor de 1,5 meter samenleving? 
Vier praktische tips uit het veld lees je hier >>  

 

Bereikbaarheid Vrijwilligers Informatie Punten in Bergen op Zoom en Steenbergen 
In verband met het Corona virus zijn er geen inloopspreekuren bij de Vrijwilligerspunten. We zijn natuurlijk wel per e-mail en telefonisch bereikbaar. 
 
Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom 
tel. 06-40 59 81 51 (dinsdag- en donderdagmiddag 13.30 - 16.00 uur) 
e-mail info@vipbergenopzoom.nl  
 
Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen  
tel. 06-3926 7945 of 0167- 750 850 (WijZijn Steenbergen) 
e-mailinfo@vipsteenbergen.nl 

  

  


 14 april 2020

Tips voor organisaties en vrijwilligers  in Coronatijd 

Neem zoveel mogelijk telefonisch of via e-mail contact op met bewoners voordat je langsgaat. Geef daarbij een toelichting op de nieuwe handelswijze om besmetting met het Coronavirus te voorkomen. 

Geef aan wie er aan de deur gaat komen voor hulp, liefst welke dag en tijd. 

Laat de hulpgever zich door raam ( voorbeeld ID bewijs)  of gesproken door brievenbus identificeren met naam en waarvan bekend ( vereniging, winkel, dorps/stadraad) of draag herkenbare kleding/ logo. 

Zo voorkom je dat hulpvragers afspraken maken  onbekende mensen. 

Bewoners informeren over je handelswijze 

Geef aan wat de handelswijze  van jullie organisatie is. 

Voer een brievenbus of raamgesprek. 

Geef duidelijk aan wat je van de bewoner verwacht bijv.: 

 “Maak een boodschappenlijstje met het product, welke smaak/ merk en hoeveel stuks nodig voor 1 week. Wees zo duidelijk mogelijk.” 

“Hang de leiband van de hond aan de deurklink, dan neem ik die daar over. I.p.v. uit de hand” 

Geen pinpassen en codes meegeven/ meenemen als je die voorheen ook niet had. 

Blijf 1,5 meter van elkaar verwijderd 

Ook als de boodschappen afgeleverd worden bij de deur of in de keuken gezet moeten worden. Vraag de bewoner om op afstand te blijven. 

Op deze manier is de minste kans op besmetten  en besmet worden. 


 

OPROEP! TanteLouise is een zorginstelling met 18 vestigingen op de Brabantse Wal. Helaas hebben zij maatregelen moeten treffen om tijdelijk de deuren te sluiten voor mantelzorgers en bezoekers. Hierdoor kunnen de 1800 bewoners geen bezoek meer ontvangen, terwijl contacten juist voor hen zo belangrijk zijn.

Helpt u mee door zoveel mogelijk kaartjes of tekeningen van kinderen te sturen? Dit kan naar het centrale adres:

TanteLouise
t.a.v. Vrijwilligerswerk
Boerenverdriet 18
4613 AK Bergen op Zoom

 


maart 2020

Ready2Helpers staan klaar als dat nodig is 

Zoals nu, in tijden waarbij het coronavirus COVID-19 ook in ons land zich heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help om in heel Nederland de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. 

Dat netwerk, dat bestaat uit ruim 40.000 mensen die oproepbaar zijn, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze: zij bieden aan boodschappen voor jou te doen en ze checken of je oude buurman nog genoeg voorraad medicijnen in huis heeft. 

Mensen met een beperkt sociaal netwerk in Bergen op Zoom/ Steenbergen hebben nu extra hulp nodig. Help je mee?