Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Vrijwilliger respijtzorg in Bergen op Zoom

Vacature voor onbepaalde tijd


Beschrijving van de vacature

Jou zoeken we...!
... om mensen te helpen, die thuis zorgen voor iemand met een beperking
Het steunpunt mantelzorg Bergen op Zoom zoekt enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die met mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking willen werken. Je moet 18 jaar of ouder zijn en enkele uren per week of per maand beschikbaar zijn. Wellicht heb je een achtergrond waardoor je al deskundigheid op een bepaald gebied hebt, maar noodzakelijk is dit niet. Je kunt namelijk ook scholing krijgen. Er worden tal van cursussen gegeven, zoals bijvoorbeeld over het omgaan met bepaalde handicaps, praktische vaardigheden zoals tiltechnieken en rijden met een rolstoel, communicatie en nog veel meer. De cursussen zijn kosteloos en vooral heel leuk om te doen!
Wat doet de vrijwilliger respijtzorg?
Onze vrijwilligers bieden hulp aan ouders/verzorgers die thuis zorgen voor een kind met een beperking en aan mensen die thuis zorgen voor een partner of familielid met dementie of een chronische ziekte. Zij kunnen de zorg tijdelijk overnemen of samen iets ondernemen met de persoon met een beperking.
Wat kun jij doen?
Je kunt gewoon ‘oppassen’ of iets gaan ondernemen met de persoon met een beperking. Bijvoorbeeld knutselen, winkelen, zwemmen, fietsen, computeren enzovoort. Soms is er slechts incidenteel hulp nodig, bijvoorbeeld om eens een avond uit te gaan, maar er kan ook vraag zijn naar hulp voor een vast dagdeel per week of per maand. Tijdens het intakegesprek met de adviseur geef je aan hoe vaak en wanneer je beschikbaar bent. Natuurlijk kun je ook aangeven wat je verdere voorkeuren zijn.
Wat krijg je ervoor terug?
Je krijgt er veel voor terug. Een beetje hulp van jou betekent veel voor de gezinnen waar je komt. Voordat je aan de slag gaat kun je een gratis basisopleiding volgen, waarmee je je kennis kunt verbreden en je collega vrijwilligers kunt ontmoeten. Ook kun je verschillende thema-bijeenkomsten gratis bijwonen. Regelmatig worden er een vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd waarbij je de gelegenheid hebt om met andere vrijwilligers ervaringen uit te wisselen en waar we met elkaar iets leuks doen. Deze bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar wel heel gezellig. Tijdens je werk ben je via ons verzekerd. Je reiskosten naar en van het gezin krijg je van ons vergoed.
Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers en of je nu een vast dagdeel beschikbaar bent of slechts af en toe een uurtje, je bent altijd welkom!
Meer informatie?

Op onze website www.wijzijnbergenopzoom.nl vind je meer informatie over onze organisatie. Vragen of interesse om je aan te melden? Mail ons dan via info@mantelzorgboz.nl of bel met Katja Kley via Vraagwijzer op: 0164 299491

 

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Gewenste vooropleiding: nvt
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee
Leeftijdsgrens: Minimaal 12 jaar, maximaal 100 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Vergoedingen en verzekeringen:    WA verzekering, Ongevallenverzekering
Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Inspraak,Deskundigheidsbevordering,Vrijwilligersovereenkomst
Werkadres : Jacob Obrechtlaan 5, 4611AP Bergen op Zoom
 
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Werktijden : Afhankelijk van de klant worden er afspraken gemaakt over de dag en de tijd.
Totaal aantal vrijwilligers: 5
Gewenste dag(en): geen specifieke dagen opgegeven