Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Maatjes gezocht! in Steenbergen

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

MaatjesPlusProject Steenbergen brengt bijzondere mensen bij elkaar. Mensen, jong en oud, kunnen op sommige momenten in hun leven behoefte hebben aan een ‘Maatje’, soms kortdurend, soms voor langere tijd. Het gaat om mensen die (even) niet meer mee kunnen komen in onze maatschappij. Oorzaken kunnen zeer divers zijn: een (plotselinge) ziekte met (mogelijk) blijvende gevolgen, weinig sociale contacten, weinig vrijetijdsbesteding, niet weten hoe (nieuwe) contacten te maken, psychische problemen of een verstandelijke beperking.
De tijdsinvestering zal ongeveer 2-3 uur (per maatjescontact) per week zijn.
Voordat u van start gaat krijgt u een cursus ‘op maat’ aangeboden, daarnaast zijn er intervisiebijeenkomsten en bijscholingen. U bent als vrijwilliger aangesloten bij WijZijn Steenbergen.
Spreekt dit u aan en wilt u graag iemand voor korte of langere tijd ondersteunen als maatje? Dan zijn we op zoek naar u!

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Wat is een maatje? Een maatje is iemand met een warm hart. Iemand met een luisterend oor, praktisch ingesteld, oplossingsgericht en respectvol. Begrip en humor kunnen inzetten in het contact met de ander. Een maatje ziet de ander als gelijkwaardig en het persoonlijk contact staat centraal. In de begeleiding kan het gaan om bieden van emotionele steun, zoeken naar praktische oplossingen, hulp bij het zelfstandig wonen, aangaan van contacten en het ondernemen van activiteiten. Op veel momenten kan het ‘er zijn’ al voldoende zijn om iemand vooruit te helpen. Wij zoeken vrijwilligers die bereid zijn om zich in te zetten voor deze doelgroep, iemand die bereid is om te leren en zijn/haar grenzen goed kan bewaken.

Gewenste vooropleiding: nvt
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee
Leeftijdsgrens: Minimaal 18 jaar, maximaal 100 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Beschrijving van organisatie: Lees...
Vergoedingen en verzekeringen:    Reiskostenvergoeding, WA verzekering, Ongevallenverzekering
Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Inspraak,Deskundigheidsbevordering,Vrijwilligersovereenkomst
Werkadres : Fabrieksdijk 6, 4651 BR Steenbergen
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Werktijden : De afspraken worden gemaakt in overleg met de klanten. Circa 2 uur per week per maatjes-contact. Aantal klanten zelf aan te geven door de vrijwilliger.
Totaal aantal vrijwilligers: 7
Gewenste dag(en): geen specifieke dagen opgegeven
« Terug naar zoekresultaten