Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Coördinator VoorleesExpress in Bergen op Zoom

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

Het is belangrijk dat kinderen worden voorgelezen. Buiten dat het heel gezellig is, leren ze er ook heel veel van. Ze leren veel nieuwe woorden en denken na over verschillende onderwerpen.
Helaas zijn niet alle ouders in staat om hun kinderen voor te lezen. Vaak hebben ze zelf heel veel moeite met de Nederlandse taal. Of ze zijn zelf nooit voorgelezen en hebben geen idee hoe ze dat aan moeten pakken.
Bij de VoorleesExpress zoeken we naar manieren waarop de ouders hun kinderen beter (en op een gezellige manier) kunnen helpen met taal. Want alles wat ouders zelf kunnen doen telt heel sterk mee voor de ontwikkeling van de kinderen.
Onze voorlezers gaan 20 weken lang een uur per week naar het gezin toe. Daar zijn ze een voorbeeld hoe ouders leuke (prenten)boeken kunnen voorlezen en welke spelletjes ze kunnen doen voor de taalontwikkeling. Er wordt veel gepraat met de kinderen en hun ouders.
Als coördinator begeleid je een groepje van gemiddeld vijf voorlezers. Daardoor ben je bij meerdere gezinnen betrokken en kom je bij al die gezinnen thuis. Je hoort de ervaringen van de voorlezers, denkt mee over de oplossingen en houdt contact met iedereen. Je bent ook de verbinding naar de projectleiding toe.
Wij bieden de coördinator de mogelijkheid om deel te nemen aan al onze trainingen, workshops en gezellige bijeenkomsten. Je bent ook welkom bij de activiteiten die we voor de gezinnen organiseren. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Je hebt interesse in mensen van verschillende sociale en culturele achtergronden. Je vindt de taalontwikkeling van de kinderen en hun ouders belangrijk. Je bent in staat om voorlezers te coachen, zodat zij op een persoonlijke manier hun gezin optimaal kunnen helpen. Je bent digitaal vaardig. Je kunt zelfstandig werken.

Gewenste vooropleiding: HBO
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee
Leeftijdsgrens: Minimaal 18 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Beschrijving van organisatie: Lees...
Vergoedingen en verzekeringen:    Vrijwilligersvergoeding, Andere verzekering
Werkadres : Jacob Obrechtlaan 5, 4611 AP Bergen op Zoom
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Werktijden : Variabel met een gemiddelde van 3 uur per week
Gewenste dag(en):
  Ochtend Middag Avond
maandag - X X
dinsdag - X X
woensdag - X X
donderdag - X X
vrijdag - X X
« Terug naar zoekresultaten