Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Vrijwilliger Docent Digisterker ( Werken met de digitale overheid) in Bergen op Zoom

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

Overheden verwijzen ons steeds meer naar hun website en bijbehorende persoonlijke omgeving. Er zijn echter mensen die moeite hebben met het gebruik van de elektronische overheid. Je kunt deze mensen helpen met de cursus 'Werken met de digitale overheid'.

 


Overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst, het UWV, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS) en de gemeenten werken mee aan de cursus 'Werken met de digitale overheid' van Digisterker. Zij onderstrepen daarmee het belang van ondersteuning aan mensen die digitaal minder vaardig zijn.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Wat ga je doen? - Je laat deelnemers stapsgewijs ervaring opdoen met vaardigheden voor werken met de digitale overheid. - Je geeft les aan een groep van maximaal 6 deelnemers. - Je helpt deelnemers met aanvragen, activeren en gebruiken van hun DigiD. - Je leert deelnemers hun persoonlijke omgeving van overheidsorganisaties te gebruiken (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid). Wij bieden: - een leuke werkplek - een gratis Bibliotheekabonnement - jaarlijks vrijwilligersfeest en kerstattentie Wat vragen wij? - affiniteit met de doelgroep en goede communicatieve vaardigheden. - goed de weg kunnen vinden op het internet en persoonlijke omgevingen van overheidsorganisaties. - bereid zijn om per cursus vijf cursusbijeenkomsten van 1,5 uur te geven en voor te bereiden. -beschikbaar zijn om de cursus meerdere keren te geven. - bereid zijn om deel te nemen aan een 'train-de-trainer'-bijeenkomst. Je conformeert je aan de gedragsregels voor Digisterker-docenten (i.v.m. privacy van de deelnemers) en de eisen voor certificering. Al onze vrijwilligers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De bibliotheek vergoedt de kosten van de VOG.

Gewenste vooropleiding: VMBO / MAVO
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Inspraak,Deskundigheidsbevordering,Vrijwilligersovereenkomst
Werkadres : Kortemeestraat 17, 4611 TK Bergen op Zoom
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Totaal aantal vrijwilligers: 3
Gewenste dag(en): geen specifieke dagen opgegeven
« Terug naar zoekresultaten