Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Voorlezer bij de VoorleesExpress in Steenbergen

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

Het is belangrijk dat kinderen worden voorgelezen. Buiten dat het heel gezellig is, leren ze er ook heel veel van. Ze leren veel nieuwe woorden en denken na over verschillende onderwerpen.
Helaas zijn niet alle ouders in staat om hun kinderen voor te lezen. Vaak hebben ze zelf heel veel moeite met de Nederlandse taal. Of ze zijn zelf nooit voorgelezen en hebben geen idee hoe ze dat aan moeten pakken.
Bij de VoorleesExpress zoeken we naar manieren waarop de ouders hun kinderen beter (en op een gezellige manier) kunnen helpen met taal. Want alles wat ouders zelf kunnen doen telt heel sterk mee voor de ontwikkeling van de kinderen.
Als voorlezer ga je 20 weken lang een uur per week naar het gezin toe. Daar ben je een voorbeeld hoe ouders leuke (prenten)boeken kunnen voorlezen en welke spelletjes ze kunnen doen voor de taalontwikkeling. Er wordt veel gepraat met de kinderen en hun ouders.
De voorlezer wordt binnen een team van ongeveer 5 voorlezers begeleid door een coördinator. Die kent jouw gezin en helpt je als je ergens tegenaan loopt.
Wij bieden de voorlezer de mogelijkheid om deel te nemen aan al onze trainingen, workshops en gezellige bijeenkomsten. Je bent ook welkom bij de activiteiten die we voor de gezinnen organiseren. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Je spreekt goed Nederlands. Je houdt van kinderboeken en spelletjes. Je vindt het leuk om met kinderen en hun ouders om te gaan. Je hebt interesse in mensen van verschillende sociale en culturele achtergronden. Je kunt kinderen enthousiast maken. Je bent digitaal vaardig.

Gewenste vooropleiding: MBO
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee
Leeftijdsgrens: Minimaal 18 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Vergoedingen en verzekeringen:    WA verzekering
Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Deskundigheidsbevordering,Vrijwilligersovereenkomst
Werkadres : Fabrieksdijk 6, 4651BR Steenbergen
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Werktijden : 1 uur voorlezen + voorbereiding en overleg
Totaal aantal vrijwilligers: 3
Gewenste dag(en):
  Ochtend Middag Avond
maandag - X X
dinsdag - X X
woensdag - X X
donderdag - X X
vrijdag - X X
« Terug naar zoekresultaten