Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Vrijwilliger begeleiding cursus digitale vaardigheden (Klik & Tik) in Bergen op Zoom

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

In het werkgebied van de Bibliotheek Het Markiezaat bestaat de nodige aandacht voor het ondersteunen van mensen die op taal- en computergebied hulp kunnen gebruiken. Wij zien het als onze taak om hierbij een ondersteunende rol te spelen door het inzetten expertise en faciliteiten.

Laaggeletterdheid
1 op de 9 mensen (16-65 jaar) in Nederland is laaggeletterd. Zij kunnen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen of hebben onvoldoende digitale vaardigheden om mee te doen aan onze samenleving.

Als vrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar digitale vaardigheid te verbeteren. Als vrijwilliger van Klik & Tik help je mensen met weinig computerervaring oefenen met basisvaardigheden. Ze leren de computer en het internet beter te gebruiken en sociale media te verkennen. De trainer ondersteunt en begeleidt met als doel maatschappelijke participatie en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers te bevorderen.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Wat vragen we van je? - Je beheerst de Nederlandse taal goed - Je bent digitaal vaardig en weet zelf goed de weg te vinden op de computer en het internet - Je vind het leuk om mensen iets aan te leren en bent betrokken - Je hebt goede communicatieve vaardigheden - Je bent behulpzaam, positief en hebt geduld - Je kunt zelfstandig werken en kunt goed samenwerken - Je bent wekelijks minimaal 2 uur beschikbaar - Je bent bereid om een training te volgen

Gewenste vooropleiding: VMBO / MAVO
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee
Leeftijdsgrens: Minimaal 18 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Vergoedingen en verzekeringen:    Andere vergoeding
Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Inspraak,Deskundigheidsbevordering,Vrijwilligersovereenkomst
Werkadres : Kortemeestraat 17, 4611 TK Bergen op Zoom
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Totaal aantal vrijwilligers: 4
Gewenste dag(en): geen specifieke dagen opgegeven
« Terug naar zoekresultaten