Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

MAATSCHAPPELIJK BEGELEIDER in Steenbergen

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

Jij bent degene met het overzicht. Een zelfstarter en degene die het initiatief neemt, een ander daarin meeneemt, ondersteunt en wegwijs maakt op gebied van financiën, huisvesting en gezondheidszorg. Daarnaast help je bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk maken van jouw cliënt. Kortom, help jij een vluchteling werken aan een goede start en toekomst in Nederland? Dan zoeken we jou!

Als maatschappelijk begeleider bied je individuele begeleiding om iemand wegwijs te maken binnen de gemeente. Concreet houdt dit in dat je informatie geeft over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Je biedt praktische ondersteuning in de contacten met bijvoorbeeld de gemeente en woningbouwvereniging. Het is van belang dat je oplossingsgericht bent, initiatiefrijk en een dagdeel per week beschikbaar bent.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Herken jij jezelf in één van de bovenstaande rollen en ben jij: * Zowel betrokken als nuchter * In staat om op eenvoudige wijze uitleg te geven * Op de hoogte van de sociale kaart van Steenbergen en omgeving of bereid om je hierin te verdiepen Dan ben jij geknipt voor de rol van maatschappelijk begeleider! Wij bieden jou: een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. Flexibele werktijden die gemakkelijk in te plannen zijn. VluchtelingenWerk Zuid-Nederland biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding. Wij vragen daarnaast al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren.

Gewenste vooropleiding: MBO
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Beschrijving van organisatie: Lees...
Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Inspraak,Deskundigheidsbevordering,Vrijwilligersovereenkomst
Werkadres : Kromme Elleboog 8, 4651BG Steenbergen
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Totaal aantal vrijwilligers: 2
Gewenste dag(en): geen specifieke dagen opgegeven
« Terug naar zoekresultaten